8 november 2022

wandeling 5581 Waalre NL: 20,7 km.

Maandag 10-10-2022: 

Parkeren: parking in de straat Deurhof. 

Vertrekpunt: vanaf de parking wandelen richting waterplas De Meeris waar het knooppuntennetwerk dichtbij komt. 

Lengte wandeling: 20,7 km. waarvan een +/- 11 km. onverharde wegen. 

We bevinden ons in Nederland en volgen dus het Nederlandse knooppuntennetwerk herkenbaar aan een gele driehoek op groene achtergrond met aan het knooppunt het knooppuntnummer, de driehoek geeft de richting aan die je moet volgen. Tussen de knooppunten wijst de gele driehoek in de richting die je moet volgen maar dan staat er géén nummer meer op. Ik gebruikte voor deze wandeling de navigatie van Routiq.NL waar ik de route thuis heb gedownload voor offline gebruik, een aanrader. 

Te volgen knooppunten: P.-47-48-50-5-82-83-80-75-38-39-74-73-44-45-46-71-72-1-45-43-( 49) tot aan De Meeris en zo terug naar de parking. 

Route info: een gevarieerde wandeling, bos, heide, vennen, weilanden, akkervelden, enkele villawijken enz. Starten dus aan de waterplas De Meeris ook wel genaamd het Gat van Waalre.Verder door de gemeentebossen van Waalre, langs het Huis Van Waalre en het Burgemeester Ossepark. Door een villawijk en voorbij de Agnus Dei-kerk, het landgoed Eeckenrhoode en landgoed De Loonderhoeve. Hier gaat het door weilanden en langs de rivier de Dommel in het Dommeldal Keersopper Beemden met enkele leuke ijzeren bruggetjes om zo uit te komen aan de watermolen en eetcafe De Volmolen. Langzaam maar zeker gaat het terug richting De Meeris maar eerst nog een mooie passage over een plankenpad in de Heuvelse putten, Dommeldal De Hogt vanaf KP 43 volgen we nog een stukje het knooppuntennetwerk richting KP 49 maar wanneer we weer aan waterplas De Meeris passeren verlaten we het knooppuntennetwerk en wandelen terug naar de parking in de straat Deurhof waar de wandeling is begonnen. 

( foto's aanklikken om vergroot te zien ) 






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wandeling 2275 Tielen- Lille: 10,2 km.

Donderdag 09-03-2023: Parkeren: langs de kant van de weg Baan ter hoogte van KP 51 meteen ook het vertrekpunt van deze wandeling. Lengte wan...