29 maart 2022

wandeling 5051 PX Goirle Nederland : 18 km.

Maandag 14-03-2022: 

Parkeren: parking natuurpoort Roovertsche Leij  langs het  Gorps Baantje.

Lengte wandeling: 18 km. waarvan 17,3 km. onverharde wegen. 

Korte uitleg over de knooppunten, we bevinden ons weer op het Nederlandse knooppuntennetwerk weergegeven door een gele driehoek op groene achtergrond met daarin aan het knooppunt het nummer waar je je bevindt, tussen de knooppunten geeft de punt van die gele driehoek de richting aan die je moet volgen maar dan staat er géén nummer meer op. Ik heb het al vaker gezegd Nederland is een pracht land om in te wandelen maar de bewegwijzering laat vaak steken vallen, ook voor deze wandeling gebruik je best een wandelnavigatie app, ik gebruikte  Routiq route.nl . 

Te volgen knooppunten: 64-68-92-93-93-40-77-75-73-71-37-91-90-79-72-78-91-2-3-69-63-64 

Route info: een rustgevende wandeling die start aan de Roovertsche Leij waar je voor of na de wandeling kan genieten op het terras ( maandag gesloten ! ) Een wandeling met veel bos, heide, vennen, weilanden en akkervelden. Het landgoed Gorp en Roovert, langs grachten die kronkelend door het landschap vloeien. Voorbij gasterij de Nieuwe Hoef ( enkel open in het weekend), en over de uitgestrekte Rovertse Heide waar er op dit moment grote werkzaamheden plaatsvinden : 

 Boswerkzaamheden Rovertsche Heide  Voor ontwikkeling van stuifzandheide Vanaf januari 2022 laten we boswerkzaamheden uitvoeren op de Rovertsche Heide in Esbeek. Daar ligt een landduin met jong (aangeplant) naaldbos. Dat wordt de komende tijd gekapt, zodat het zeldzame natuurtype ‘stuifzandheide’ zich kan ontwikkelen. Elders op terreinen van Brabants Landschap wordt er loofbos voor terug geplant. De werkzaamheden zijn onderdeel van het grotere project LIFE Nardus & Limosa. In de loop van 2022 organiseren we een excursie in het projectgebied.In het grensoverschrijdende project wordt, op verschillende manieren en over meerdere jaren uitgesmeerd, het Kempisch heidelandschap hersteld. De Rovertsche Heide maakt deel uit van Natura 2000. Om dit kwetsbare en unieke heidelandschap te beschermen en uit te breiden, moet 24 hectare naaldbos gekapt worden. “Geen gemakkelijke keuze”, zegt Wim de Jong, beheerder bij Brabants Landschap. “Bomen zijn belangrijk. Daarom planten we in de regio op verschillende locaties loofbos aan, in totaal 34 hectare.”                                       

Voor het overige is dit een pracht wandeling voor wie van rust en de stilte van de natuur houd. 

Enkele foto's : 




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wandeling 2275 Tielen- Lille: 10,2 km.

Donderdag 09-03-2023: Parkeren: langs de kant van de weg Baan ter hoogte van KP 51 meteen ook het vertrekpunt van deze wandeling. Lengte wan...