22 april 2015

Wandeling Sint-Job- in't Goor 21/04/2015

Vertrekpunt wandeling : hoek Kerklei en Bethanienlei in Sint-Job- in't Goor parking aan Clara Fey Campus.

Lengte wandeling : 24 km.

Te volgen knooppunten : 43-40-14-20-38-91-92-93-94-82-72-70-44-67-53-54-55-57-58-59-47-4-3-
                                         2- 1-50-48-47-45-43

Wandelkaart : Kempense Hoven

Omschrijving wandeling : afwisselende wandeling door de gemeentes Sint-Job- in't Goor, Schilde en Brecht. Langs velden, weiden, bossen en door enkele woonwijken met riante villa's.

Routebeschrijving: KP 43 ( knooppunt ) bevind zich aan de rand van de parking , het eerste deel van de route gaat langs een mooie dreef met links en rechts het grote golfterrein van de privĂ© golfclub Rinkven. Ter hoogte van KP 14 laten we het golfterrein achter ons en volgen we een tijd lang de antitankgracht die is aangelegd in 1937-1939 . Bij KP 92 bevind zich het Fort van  s ' Gravenwezel dat gebouwd werd in 1909- 1912. Een infobord ter plekke geeft wat meer uitleg over het fort en de omliggende antitankgracht. Wat verder op ter hoogte van KP 92 is er gelegenheid om iets te drinken of te eten in een brasserie , wie geen picknick heeft meegenomen  kan hier best iets consumeren want het zal nog een hele tijd duren voor er nog gelegenheden langs de route zijn. Het gaat nu verder door enkele woonwijken met oude en nieuwe villa's de ene nog groter dan de andere en dan door de rustige Grovedreef naar KP 44. Door een lange zandweg langs akkervelden komen we bij KP 55 een zitbank tegen je bent  hier ongeveer halfweg de wandeling, ideale plek om even neer te zitten en als je er een bij hebt, je picknick te nuttigen.  De innerlijke mens gesterkt gaat het verder en bij KP 59  belanden we bij het kanaal Dessel - Schoten dat we volgen tot aan  brug 11 Brecht  waar KP 47 zich bevind, hier zijn meerdere gelegenheden om iets te drinken. We steken de brug over  en gaan linksaf  LET OP de pijl richting KP 4 is een beetje onduidelijk je moet hier niet het fietspad langs het kanaal volgen maar de iets lager gelegen zandweg. Bij KP 4  bevind zich de oude St. Theobaldus Kapel gebouwd in 1615 en die later meermaals gerestoreerd werd.  Aan KP 3 moet je linksaf slaan over een fietspad langs een wat drukkere baan , aan camping Groene Linde staat een wat onduidelijke wegwijzer maar je moet hier de camping op gaan en iets voorbij de receptie en parking vind je terug een wegwijzer richting KP 2 . Bij KP 2 klopt de bewegwijzering NIET  ik heb dit gemeld bij de Routedokter van wandelknooppunt.be, je moet hier rechtsaf slaan en even de wegwijzers negeren ( voorlopig toch want ik heb een mail gekregen dat men de fout gaat controleren en oplossen ) rechtsaf dus een zandweg  in om een eindje verderop terug de juiste wegwijzers tegen te komen naar KP 1 we stuiten hier opnieuw op het kanaal Dessel- Schoten  bij  Sluis 2 Brecht. het KP 1 bevind zich aan de overkant van het kanaal. Ook al staat er een bord dat je de sluis niet mag betreden moet je er toch over om de weg verder te zetten  ( volgens wandelknooppunt. be is dit toegestaan ) we volgen het kanaal slechts kort aan de overkant van de oever en gaan dan linksaf het bos in richting KP 50 het pad loopt hier eerst achter een camping door en komt dan uit in en woonwijk. Bij KP 50 gaat het linksaf de Dekheidelaan in en komen we weer in de bossen om zo na korte tijd uit te komen bij het vertrekpunt KP 43 .


Tot slot nog enkele foto's om de wandeling te illustreren :













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wandeling 2275 Tielen- Lille: 10,2 km.

Donderdag 09-03-2023: Parkeren: langs de kant van de weg Baan ter hoogte van KP 51 meteen ook het vertrekpunt van deze wandeling. Lengte wan...